HTML

n900

Nokia N900

Friss topikok

  • ubetterwatchout: milyen fura h a legokosabb telefonnak ennyire rossz a tamogatottsaga. szinte jobban jarna az ember... (2010.09.19. 19:02) Torrent kliens N900 alá

Linkblog

Archívum

2009.11.22. 17:02 SteveJobs

Nokia Nseries: 2012-től kizárólag Maemo alapokon

Címkék: n900

 A Nokia jelenleg két zárt és két nyílt platformot használ készülékeiben, melyek közül a Series 30 a legolcsóbb mobilokban, a Series 40 az alsó-középmezőnyben, a Symbian a középső és felső árszegmensben, míg a Maemo Linux az internettáblákban és egy a csúcskategóriás mobiltelefonban teljesít szolgálatot. A Londonban megrendezett Nokia N900 sajtórendezvény során a gyártó arról is beszélt, hogy a multimédiára kiélezett Nseries termékcsalád 2012-re már kizárólag Maemo alapú modelleket fog tartalmazni, melyek feladata az asztali számítógépekhez hasonló felhasználói élmény és számítási kapacitás biztosítása lesz.

A számos korábbi pletykával ellentétben a gyártó egyáltalán nem kívánja mellőzni a Symbian platformot, csupán más célközönség számára kínálja elsősorban az Eseries, Xseries és középkategóriás készülékeiben. A Nokia szóvivője kiemelte, hogy a Symbian platform ma már az alacsonyabb árszegmenseket is sikeresen meghódította. Elég csak megemlíteni a Nokia 5800 XpressMusic mintájára elkészített, szintén érintőkijelzős 5230 készüléket, mely a bevezetés pillanatában is alig több mint 50.000 forintért elvihető kártyafüggetlenül. A Maemo és Symbian körüli spekulációkat persze egyelőre nem szabad teljesen komolyan venni, hiszen a termékpaletta a felhasználói igények figyelembevételével folyamatosan változik.

/ mobilarena.hu - http://mobilarena.hu/hir/nokia_nseries_2012-tol_kizarolag_maemo_alapokon.html /

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://n900.blog.hu/api/trackback/id/tr391544132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása